01 January 2013

Collectible Begins

Cyberedhoy, J-Town
01.01.13

Apa tuh collectible? Menurut kamus gaul orang sana nih, begini artinya :

col·lect·i·ble also col·lect·a·ble  (k-lkt-bl)
adj.
1. That can be collected: a collectible loan.
2. Worthy of being collected: collectible antique coins.
n.
One of a group or class of objects, such as period glass or historical memorabilia, sought by collectors.
Nah, kalo di sini artinya itu koleksi yang dikumpulin sama orang-orang yang suka dengan sesuatu untuk dikoleksi. Berhubung gue suka kumpulin miniatur die cast car dan action figures,  jadilah itu tergolong collectible.

Bentar...apalagi tuh die cast car? oh, kalau ini koleksi mainan mobil-mobilan dengan skala dan akurasi tertentu, materialnya dari logam/besi. Makanya disebut die cast, yang menurut kamus nih :

die-cast
vb -casts, -casting, -cast
(Engineering / Metallurgy) (tr) to shape or form (a metal or plastic object) by introducing molten metal or plastic into a reusable mould, esp under pressure, by gravity, or by centrifugal force
die-casting  n
Kalau action figure tadi apa tuh om? Menurut definisinya sih begini :

An action figure is a posable character figurine, made of plastic or other materials, and often based upon characters from a movie, comic book, video game, or television program. These action figures are usually marketed towards boys and male collectors. Redressable action figures are sometimes referred to as action dolls, as a distinction from those which have all or most of their clothes molded on.

Action figures are particularly popular with boys because they represent traditional masculine traits and are closely associated with the public sphere. While most commonly marketed as a children's toy, the action figure has grown wide acceptance as an adult collector item and has been produced specifically with this in mind. In this case, the item may take on the statuesque properties of being intended solely for display.

Jadi action figure itu miniatur jagoan-jagoan bisa dari comic, video games, film, dan lain-lain. Biasanya dibuat dari material plastik bagus atau acliric kalau untuk statue (patung) untuk pajangan. Semakin detail biasanya semakin mahal harganya, apalagi kalau jarang di pasaran.

Awal tahun ini gue baru aja pesen Die Cast Car keluaran Green Light untuk kolektor dari Black Bandit.

Kali ini koleksi gue bakalan nambah dengan hadirnya mobil-mobil gelap dari Black Bandit tadi, dan kira-kira apa aja target koleksi di tahun ini? Berikut rincian sekilasnya ;p



Written & Photos by Edhoy
© 2013 by Cyberedhoy Inc, Allrights Reserved

No comments:

Post a Comment